Actual

Pe cauza de omor al fetiței de doi ani de la Ciocana, a fost condamnat și cel de al doilea învinuit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 24 octombrie 2022, tânărul acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor, comis cu o deosebită cruzime, asupra unei fetițe în vârstă de 2 ani (art.145 alin.(2) lit.e), i), j) din Codul penal), a fost condamnat la 13 ani și 4 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Reamintim că, tânărul este acuzat că împreună cu o femeie, în octombrie 2021, aflându-se într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, în care se afla și fetița în vârstă de 2 ani, lăsată în custodia lor de mama acesteia, cu deosebită cruzime, i-au aplicat victimei minore, multiple lovituri cu pixul și furculița în partea posterioară a gâtului și pe spate, cauzându-i dureri și suferințe fizice.

În continuarea acțiunilor lor ilegale, având controlul total asupra victimei minore și profitând de starea de neputință, datorită vârstei fragede a acesteia, manifestând o deosebită cruzime, au maltratat și au torturat cu cruzime victima minoră, aplicându-i mai multe lovituri cu mâinile și picioarele, cu un obiect contondent dur, pe toată suprafața corpului, peste cap, torace și abdomenul copilului, cauzându-i mai multe traume, periculoase pentru viață, care se califică ca vătămare corporală gravă, ce au determinat decesul minorei.

După care, în scopul ascunderii urmelor infracțiunii, au dus corpul neînsuflețit al copilului, în fâșia forestieră adiacentă străzii Uzinelor din mun.Chişinău.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Reamintim că anterior, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 07 aprilie 2022, și femeia acuzată de săvârșirea infracțiunii de omor în coautorat cu învinuitul, a fost condamnată la 12 ani de închisoare.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.