Pe lacul orășenesc din Bălți a fost amenajat un singur loc pentru scăldatul de Bobotează

În ajunul sfintei sărbători Botezului Domnului, sărbătorită de către creștinii ortodocși de stil vechi, în municipiul Bălți a fost amenajat un singur loc pentru scăldatul tradițional, pe teritoriul Lacului orășenesc.

Locul special amenajat pentru scăldatul de Bobotează se află în apropierea stației de salvatori, pe malul nordic al lacului. Accesul la acest loc va fi închis la barieră, începând cu ora 9:00, în ziua de 19 ianuarie.

Numărul locurilor de parcare la barieră este limitat, așadar proprietarii automobilelor sunt rugați să ia în considerare acest aspect atunci când își planifică deplasarea către Lacul orășenesc.

Scăldatul de Bobotează este o tradiție veche, care se păstrează și astăzi în multe comunități din Moldova. În această zi, oamenii se scaldă în apele înghețate ale râurilor sau lacurilor, pentru a fi ”sănătoși și feriți de boli pe tot parcursul anului”.

În ajun de sărbătoarea creștină Boboteaza, salvatorii au atenționat cetățenii despre măsurile de securitate privind tradiția de scufundare în apa bazinelor acvatice.

Salvatorii și angajații SMURD au îndemnat iubitorii de scufundare să țină cont de câteva recomandări obligatorii pentru a evita problemele de sănătate. Astfel, scăldatul se permite doar în locuri special amenajate, dotate cu scări de lemn și doar sub supravegherea specialiștilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share