Social

Pe parcursul săptămânii trecute în punctele de trecere fluxul de persoane a fost cu 12% mai mic decât în aprilie anul trecut

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 20 – 26 aprilie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 34 de evenimente, cu documentarea a 45 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 23 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– cinci cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– cinci contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– un caz de trafic ilicit de mărfuri.

În decursul săptămânii precedente un cetăţean străin, dar și 13 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 48 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 60 300 și încasarea amenzilor de 18 100 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 14 161 traversări, comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în a treia săptămână a lunii aprilie, este în descreștere cu 12%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 9 346 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 47% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 1 511 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 861 traversări persoane, dintre care 525 treceri la frontiera moldo-română, 334 treceri la frontiera cu Ucraina și două treceri a frontierei aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 1 511 persoane și completate 861 de fișe epidemiologice individuale.

La fel, au fost completate și semnate 645 de Declarații pe propria răspundere privind achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnată la intrarea în țară a unei rute charter din Austria, fiind înregistrate două persoane.

loading...

Comments are closed.