Externe

Pe planeta Venus există forme de viață, susțin cercetătorii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit oamenilor de știință, pe Venus ar fi fost descoperite forme de viață. Anul trecut, cercetătorii au creat vâlvă când au anunțat descoperirea mai multor surse de fosfină în atmosfera lui Venus.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Aceștia au afirmat atunci că acest gaz incolor și inodor ar putea fi un potențial indiciu al existenței vieții, deoarece se datorează adesea descompunerii materiei organice pe Pământ.

Acum, ipoteza, potrivit revistei Futurism, este puțin exagerată, întrucât norii din atmosfera de dioxid de carbon a planetei ar putea avea forme de viață care ar putea fi rezistente la picăturile de acid sulfuric care îi înconjoară.

Cu toate acestea, un nou studiu realizat de oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) arată că prezența amoniacului ar putea neutraliza acidul sulfuric.

Aceștia au precizat că amoniacul ar propulsa un lung lanț de reacții chimice care pot face ca norii lui Venus să devină un loc ospitalier pentru viețuire.

Potrivit acestora, amoniacul ar propulsa un lung lanț de reacții chimice care ar putea transforma norii lui Venus într-un loc ospitalier.

 

 

loading...

Comments are closed.