Externe

Pe seama clerului. Un preot din Rusia a fost învinuit de lansarea eșuată a unei rechete

Pinterest LinkedIn Tumblr

Răspunderea pentru lansarea nereușită a stație „Soiuz- 2.1b” de pe cosmodromul “Vostocinîi” este pusă pe seama episcopolui Tynda Lukian, care a sfințit purtătorul-rachetă înainte de start. Aceste declarații au fost făcute de către protodiaconul Andrei Curaev pentru postul de radio „Говорит Москва”.

Dacă omul face ceva și se primește rău, atunci este cazul când trebuie să se gândească dacă este corect ceea ce face sau nu. Foarte straniu, biserica oferă careva servicii dar niciodtă nu răspunde pentru calitatea acestor servicii. Și asta, cred, este o problemă foarte mare” , citează pe Curaiov postul de radio.

Racheta „Soiuz” cu 19 sateliți, a pornit de pe „Vostocinîi” pe data de 28 Noiembrie la ora 8:41 dupa ora Moscovei. „Roskosmos” a raportat despre scoaterea blocului de viteză pe orbita cu un aparat de trei tone la bord, „Meteor-M” dar după asta a fost raportat că pe orbita necesară totuși nu s-a reușit de ajuns și legătură cu satelitul este imposibil de făcut, scrie Lenta.ru.

Potrivit datelor preliminare, racheta a căzut în Oceanul Atlantic împreună cu toți sateliții.

Potrivit sursei Interfax, cauza accidentului a fost factorul uman: „A apărut o eroare în sarcina de zbor a rachetei purtătoare și a blocului de răsturnare „Fregat”, ca urmare a faptului că primul impuls a fost emis în orientare greșită, astfel încât stadiul superior, împreună cu satelitul a intrat în atmosferă și a căzut în Oceanul Atlantic.” scrie sursa citată.

Episcopul de Blagoveșensc și Tynda Lukian au sfințit cosmodromul „Voctocinîi” pe data de 27 noiembrie. El a sfințit, de asemenea, și racheta „Soiuz- 2.1a” ,care a pornit de pe cosmodromul “Vostocinîi” în aprilie 2016, fiind prima lansare a unui nou cosmodrom.

În noiembrie 2016, Rogozin a spus că cosmonautica rusă a depășit o serie de „accidente și dezastre insulte”. În luna decembrie a aceluiași an, Roskosmos a pierdut vehiculul spațial Progress-MS-04. Cauza accidentului a fost defectul rachetei Soyuz-U iar utilizarea sa a fost abandonată după accidentul Progress și înlocuită cu Soyuz-2.1a.

loading...

Comments are closed.