Alte știri

Pe timp de pandemie, peste 16 mii de persoane au trecut frontiera de stat în ultima săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 4 – 10 mai 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 66 de evenimente, cu documentarea a 285 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 28 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– trei cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 30 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 23 de consemne, dintre care un consemn pe Interpol și 22 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente șase cetăţeni străini, dar și 11 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 76 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 124 350 și încasarea amenzilor de 48 625 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 16 916 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 10 876 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 56% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.