Politic

Pensionarii care dețin patente trebuie să achite și polița medicală. PACE cere anularea acestei prevederi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acasă Construim Europa cere să fie anulată, de urgență, obligativitatea procurării de către pensionarii, care dețin patentă de întreprinzător, a poliței de asigurare medicală.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În condițiile în care Parlamentul este în vacanță până în februarie, cerem Guvernului, prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale, să corecteze această gafă și abuz din partea conducerii țării, care impune pensionarii să cumpere Poliță medicală.

Partidul PACE condamnă această politică anti-socială a guvernării PAS, care lovește tot mai dur în cea mai defavorizată categorie socială – pensionarii.

Orice zi de întârziere a deciziei de anulare a obligativității pensionarilor care au petentă de întreprinzător să cumpere Poliță medicală poate costa foarte scump această categorie de oameni.

În cazul în care acești pensionari au nevoie urgentă de spitalizare, fie vor fi impuși să cumpere de urgență Polița medicală, fie vor fi puși să plătească taxe mari pentru fiecare zi aflată în spital, respectiv, pentru tratamentele și medicamentele scumpe.

De aceasta, credem că chiar astăzi, 6 ianuarie, 2023, Comisia pentru Situații Excepționale trebuie să anuleze această prevedere anti-socială.

Calificăm toate acțiunile regimului PAS, îndreptate împotriva persoanelor în etate, drept genocid social.

În acest sens vom mai enumera și exemplele când PAS a decis ca pensiile să fie indexate doar o singură dată pe an, nu de două ori cum a fost anterior, iar indexarea pentru 2023 să fie de doar 14,1% în condițiile unei inflații anuale de circa 30%.

Guvernarea PAS a anulat și plata, de două ori pe an, pentru pensionari, a unor plăți unice de 1000 de lei.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.