Pentagonul anunță un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 200 de milioane de euro

Pentagonul va transfera Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 200 de milioane de dolari. Acest lucru a fost anunțat de șeful departamentului american de apărare, Lloyd Austin.

Aceasta este prima declarație de sprijin pentru Kiev din partea Statelor Unite după decizia autorităților de a adopta bugetul interimar al țării la începutul lunii octombrie.

Potrivit lui Austin, de data aceasta Ucraina va primi de la Statele Unite un nou sistem de apărare aeriană AIM-9M, precum și muniție pentru acesta. Precum și muniție de artilerie, muniție ghidată de precizie, armele antitanc și echipamentele antidrone, a spus el.

După cum a menționat Austin, ținând cont de noua asistență pentru Kiev, costul total al acesteia va ajunge la 43,9 miliarde de dolari.

La începutul lunii octombrie, autoritățile americane au adoptat un buget temporar pentru 45 de zile din cauza amenințării unei închideri guvernamentale. Această situație a apărut din cauza neînțelegerilor dintre democrați și republicani în problema aprobării unui nou buget pe an. În același timp, în bugetul interimar al SUA nu a existat nicio clauză privind asistența acordată Ucrainei. Presa occidentală a scris că Pentagonul rămânea fără bani pentru Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share