Externe

Pentagonul i-a sfătuit pe americani să nu plece să lupte în Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un american plecat să lupte în Ucraina împotriva forţelor ruse a fost ucis, potrivit familiei sale, motiv pentru Pentagon să-i prevină pe cetăţenii americani tentaţi să meargă pe teren în acest conflict, transmite AFP, sursă preluată de Agerpres.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Willy Joseph Cancel, în vârstă de 22 ani, a fost ucis luni în Ucraina, unde sosise la mijlocul lui martie, a dezvăluit mama sa, Rebecca Cabrera, la postul CNN.

‘Continuăm să-i îndemnăm pe americani să nu se ducă în Ucraina’, a reacţionat vineri la CNN purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, care a evocat o veste ‘bulversantă’ şi şi-a declarat susţinerea faţă de familia celui ucis.

‘Este o zonă de război în desfăşurare, (…) nu este un loc unde americanii ar trebui să se ducă’, a repetat el.

Rebecca Cabrera a spus despre fiul său că ‘dorea să meargă acolo pentru că credea în cauza pentru care Ucraina luptă, şi dorea să facă parte din ea pentru a opri (ameninţarea) acolo şi pentru ca ea să nu ajungă până aici’.

Conform presei americane, tânărul a lăsat în urmă o soţie şi un copil de doar şapte luni. Soţia lui, Brittany Cancel, i-a confirmat decesul, într-un comunicat transmis mai multor media americane în care a subliniat ‘curajul’ lui Willy, un ‘erou’.

Willy Joseph Cancel, fost puşcaş marin, se angajase într-o companie paramilitară privată şi se oferise voluntar în Ucraina.

Joi, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Londra a confirmat că un cetăţean britanic a fost ucis în Ucraina, iar un altul este dat dispărut.

Cei doi bărbaţi luptau şi ei ca voluntari alături de armata ucraineană, conform media din Marea Britanie.

La scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie, preşedintele Volodimir Zelenski a lansat un apel la formarea unei ‘legiuni internaţionale’ de voluntari străini care să ajute la apărarea ţării.

La începutul lunii martie, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba evoca cifra de aproximativ 20.000 de voluntari străini care s-ar fi alăturat Ucrainei.

loading...

Comments are closed.