Pentru a-i scăpa de puşcărie pe doi deținuți, un bărbat din Moldova a estorcat 8 000 de euro de la părinţii lor. Iată ce a urmat

Pentru a-i scăpa de puşcărie pe doi deținuți, un bărbat din Moldova a estorcat 8 000 de euro de la părinţii lor, cna, centrul national anticoruptie, trafic de influenta, prins in flagrant 

Un bărbat de 33 de ani a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins de la părinţii a doi deţinuţi, condamnaţi la 9 şi 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri, 8000 de euro. În schimbul acestei sume, bănuitul ar fi promis că ar avea influenţă asupra judecătorilor şi că i-ar putea determina să le modifice pedeapsa în una mai blândă.

Potrivit denunţătorilor, intermediarul nu s-ar fi ţinut de cuvânt, deciziile magistraţilor rămânând neschimbate în privinţa feciorilor lor. Atunci când au solicitat să le returneze banii, bănuitul ar fi promis că i-ar putea influenţa pe responsabili din cadrul sistemului penitenciar, dar şi această promisiune nu ar fi fost onorată.
 
Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 7 ani de închisoare. În prezent, acesta se află în izolatorul CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore. Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.
 
Centrul Național Anticorupție amintește că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.
Total
0
Shares
Total
0
Share