Pentru a se lupta cu Șor, Maia Sandu cere restricționarea dreptului la proteste

În contextul protestelor organizate de către Partidul Șor în fața Parlamentului și a Președinției, Maia Sandu a solicitat Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației, care va permite oamenilor legii să asigure ordinea publică „chiar dacă unii actori din autoritatea locală sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară”. Solicitarea vine după ce Ion Ceban, primarul general al Chișinăului, a spus că nu este de competența să-i împiedice pe cetățeni să protesteze acolo unde vor ei.

„Mulțumesc forțelor de ordine pentru faptul că au reușit să mențină ordinea publică în condițiile protestelor organizate și finanțate de hoți. Le mulțumesc forțelor de ordine că au intervenit profesionist evitând violențele în evacuarea de pe carosabil a corturilor instalate ilegal pentru a debloca deplasarea chișinăuenilor. Aceste acțiuni ale grupării pentru hoție și război sunt provocatoare și trebuie pedepsite conform legii. Contăm mai departe pe polițiști și carabinieri pentru păstrarea ordinii publice și liniștii în societate.

În același timp, solicit Guvernului să examineze modificarea termporară a legislației, care va permite poliției să asigure ordinea publică, chiar dacă unii actori din autoritatea locală sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară. Pacea și securitatea cetățenilor este prioritatea noastră. Mai ales acum când vedem că războiul este foarte aproape. Rog societatea să nu-i condamne pe cei care sunt aduși cu bani la proteste. Știm că hoții îi folosesc pentru scopurile lor. Înțelegem dificultățile acestor oameni, dar și ale celor care în pofida greutăților continuă să-și câștige o bucată de pâine în mod cinstit. Guvernul întreprinde tot ce-i stă în puteri pentru a ajuta oamenii în condițiile creșterii prețurilor.

Nu luăm lecții de viață și de democrație de la indivizi care au furat miliarde și infractori din cauza cărora R. Moldova este săracă. I-a lovit grija de oameni. Unde le era grija când furau banii cu sacii? Nu le pasă de oameni. Se folosesc de sărăcia oamenilor. Nu luăm lecții de patriotism de la trădători de țară”, a declarat Maia Sandu, citată de UNIMEDIA.

Corturile din centrul capitalei au fost scoase de mascații de la Fulger. Manifestanții Șor au început a scanda „Noi suntem poporul”, „Jos Maia Sandu” și „Rușine”. Astfel, traficul pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost reluat.

Total
0
Shares
Total
0
Share