Externe

Pentru ca restul familiei să aibă ce mânca, un afgan încerca să-și vândă la piață fiica de 4 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

O familie din Afganistan a luat decizia sfâșietoare de a-și vinde fiica pentru a nu muri de foame. Țara a fost cuprinsă de haos luna trecută, când talibanii au preluat controlul, iar mii de oameni au fost obligați să fugă și să-și abandoneze casele, în speranța că vor găsi un loc mai sigur.

După întoarcerea talibanilor la putere, moneda afgană s-a devalorizat foarte mult și mulți oameni s-au trezit că nu mai au cu ce să-și asigure hrana de zi cu zi.

Anthony Loyd, reporter la The Times aflat în Kabul, era în bazarul Jada-e Maiwand când a întâlnit un tată disperat care încerca să-și vândă fiica pentru câteva sute de dolari, pentru a-și salva restul familiei.

Mir Nazir, fost ofițer de poliție, care și-a pierdut locul de muncă din orașul Ghazni chiar înainte ca talibanii să preia Afganistanul, s-a mutat împreună cu familia lui care numără șapte membri în capitală, crezând că aici va avea oportunitatea de a câștiga niște bani.

Bărbatul de 38 de ani încerca să-și vândă fiica cu aproape 600 de dolari, dar cea mai mare ofertă pe care a primit-o pentru fetița de 4 ani a fost de aproximativ 320 de dolari.

Mir i-a spus jurnalistului britanic: „Aș prefera să mor decât să-mi vând fiica… Dar moartea mea nu ar salva pe nimeni din familie. Cine mi-ar hrăni ceilalți copii? Nu este vorba despre alegere, este vorba de disperare.

Am primit o ofertă de la proprietarul unui magazin, un bărbat despre care știu că nu are copii. El a oferit 20.000 de afgani (moneda afgană, echivalnetul a 314 dolari – n.n.) pentru ca fiica mea Safia să locuiască la el și să înceapă să lucreze în magazinul lui.

Mi-a spus că dacă aș avea vreodată 20.000 de afgani aș putea să o răscumpăr. Dar nu pot să-mi vând fiica pentru un preț atât de mic… încă discutăm. Poate că va avea un viitor mai bun lucrând într-un magazin decât rămânând cu mine, iar prețul poate salva restul familiei”.

Este o realitate sfâșietoare cu care se confruntă mulți oameni din țară, a spus jurnalistul The Times.

Mir Nazir este mulțumit că luptele au încetat, dar este foarte îngrijorat că oamenii se vor confrunta cu un război și mai crunt: sărăcia.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.