Social

Pentru ce merite Guvernul Sandu a decis să-i ofere 100 000 de lei lui Val Butnaru, directorul postului JurnalTV

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de miniștri a aprobat lista laureaților Premiului Național, ediția 2019.

Premiul Naţional, în valoare de 100 mii de lei, se acordă anual cetăţenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile care au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul, au contribuit la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic.

În acest an lista laureaților Premiului Național 2019 a arătat în modul următor:

1. Alexei Sainciuc pictor și grafician de carte, pentru opera artistică, originalitate și contribuție de excepție la cultivarea valorilor estetice noilor generații prin intermediul artei vizuale.

2. Alexandra Conunova-Dumortier- violonistă, pentru performanța interpretativă în arta muzicală violonistică universală și promovarea imaginii Republicii Moldova în lume.

3. Gheorghe Urschi- actor, regizor, scriitor, pentru Opera Omnia.

4. Galina Lupașcu- doctor habilitat în științe biologice, profesor cercetător, Nadejda Mihnea, doctor habilitat în științe biologice, conferențiar cercetător, Larisa Andronic, doctor în științe biologice, conferențiar cercetător, Svetlana Smerea, doctor în științe biologice, conferențiar cercetător, pentru activitatea de cercetare și inovare în domeniul sporirii productivității și rezistenței plantelor de cultură prin biotehnologii moderne și convenționale.

5. Tatiana Țîbuleac- scriitoare, pentru valoarea estetică deosebită a operei literare și promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan european.

6. Iurii Canașin- sculptor, profesor universitar, pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea artei sculpturii în Republica Moldova și promovarea valorilor universale.

7. Valentin Butnaru- prozator, dramaturg, pentru abordarea artistică originală și contribuția la dezvoltarea domeniului teatral în Republica Moldova.

Amintim că Val Butnaru este director al Jurnal Trust Media și moderatorul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul pro-guvernamental JurnalTV. Conform wikipedia Val Butnaru este nașul de cununie al politicianului Iurie Roșca.

sursa: timpul.md

 

loading...

Comments are closed.