Politic

Pentru cine au votat MORȚII din Moldova? Persoane decedate au fost găsite în listele de alegători

Pinterest LinkedIn Tumblr

Misiunea de Observare Promo-LEX, în contextul desfășurării turului doi de scrutin al alegerilor locale generale a constat că în mai multe liste de alegători s-au depistat persoane decedate.

Deficiențe în listele electorale (discrepanțe dintre adrese; alegători decedați; semnături în locul altor persoane) – 5 cazuri.

  • SV 1/213, Chișinău, Rîșcani. În cazul unui alegător, s-a constatat că adresa din buletinul de identitate nu coincidea cu cea din listele electorale de bază. Membrii BESV au efectuat modificările în liste cu pixul.
  • SV 31/28 Șoldănești, Salcia. Un alegător cu drept de vot care avea domiciliul în raza secției nu s-a regăsit nici în listele electorale de bază și nici în RSA. Cât membrii BESV au contactat CEC, alegătorul a plecat fără să voteze.
  • SV 1/152 Chișinău, Centru. Mai multe adrese nu se regăsesc în listele electorale. În cele mai dese cazuri, acestea sunt adresele de la blocurile noi. Toate persoanele care nu se regăsesc în lista de bază, dar sunt atribuiți la SV, votează pe listele suplimentare.
  • SV 1/280 Chișinău, Băcioi. Cel puțin șapte alegători nu s-au regăsit în liste electorale, însă erau în SIAS Alegeri. Ei au fost incluse în listele suplimentare.
  • SV 1/8 Chișinău, Botanica. Alegătorul a observat că în listele electorale erau greșit introduse datele din buletin. Președintele BESV a luat hotărârea de a corecta greșeala cu pixul.

Comunicatul este elaborat în cadrul Misiunii de Observare a alegerilor locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie (3 noiembrie) 2019 desfășurată de Asociația Promo-LEX cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin Programul “Democrație, Transparență și Responsabilitate”.

loading...

Comments are closed.