Alte știri

„Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” nu susțin candidatura lui Igor Grosu: Este o nouă șarlatanie politică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” nu susțin candidatura lui Igor Grosu pentru funcția de premier, desemnată de președintele Maia Sandu. Potrivit lor, această tentativă este o nouă șarlatanie politică și un nou episod al cărui scop este provocarea alegerilor parlamentare anticipate. Deputații Platformei au argumentat, în cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament, că desemnarea lui Igor Grosu în funcția de prim-ministru nu a avut scopul de a rezolva criza din țară și de a rezolva problemele oamenilor. În context, Platforma „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” și-au reiterat sprijinul pentru candidatura lui Vladimir Golovatiuc, propus de majoritatea parlamentară.

Potrivit deputatului „Pentru Moldova” Ruxanda Glavan, ceea ce urma să se întâmple astăzi în Parlament reprezint un nou episod din teatrul absurdului, regizat într-o manieră puerilă și în mare grabă. „Această încercare disperată de a imita grija pentru problemele oamenilor are un singur scop – să apropie țara de anticipate și apoi fie ce-o fi”, a declarat Ruxanda Glavan.

Totodată, Glavan a menționat că Igor Grosu nu a întreprins nimic pentru a se asigura că va avea voturile necesare pentru a fi învestit un nou guvern, iar așa-zisele consultări cu fracțiunile parlamentare au fost doar de ochii lumii. În realitate, el nu vrea decât să arunce țara în haos și să provoace alegeri parlamentare anticipate.

„Înțelege oare candidatul desemnat că chiar și o eventuală învestire a unui guvern minoritar, dar fără o majoritate garantată, nu va rezolva nimic din cele promise și nu se deosebește în esență de un guvern interimar? Dacă nu înțelege, îi reamintesc istoria recentă a Republicii Moldova, mai exact, în februarie 2015, când a fost învestit guvernul minoritar Gaburici, în care mulți dintre actualii actori politici aveau funcții de miniștri, printre care și Igor Grosu, care era viceministru al Educatiei. Păi, iată acel guvern nu a putut rezolva mai nimic din ce și-a propus. Acest scenariu îl urmărește și dl Grosu? Doar să intre în clădirea guvernului, conștient că fără o majoritate nu poate realiza nimic din ce a scris în program?”, s-a întrebat Ruxanda Glavan.

În cadrul aceluiași briefing de presă, vicepreședintele Parlamentului, deputatul partidului „ȘOR”, Vladimir Vitiuc, a declarat rumătoarele: „Deputații Platformei „Pentru Moldova” sunt deciși să nu susțină Guvernul Grosu, deoarece acesta este un pseudo-guvern, unii impostori dintre ei deja a doua și chiar a treia oară își încearcă orbește norocul de ajunge în funcția de ministru, deși au luat recent zero voturi”.

Vitiuc a calificat tentativa de a-l desemna pe Grosu în funcția de premier reprezintă drept un complot împotriva statului de drept, când se încearcă preluarea puterii de un grup minoritar, în timp ce există o majoritate parlamentară care susține un alt candidat.

„Reiterăm sprijinul pentru domnul Vladimir Golovatiuc, un candidat desemnat de majoritatea parlamentară pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, un politician cu experiență și aptitudinile necesare, determinat să scoată țara din impas”, a mai declarat Vladimir Vitiuc.

loading...

Comments are closed.