Alte știri

“Pentru Moldova” și Partidul “ȘOR” reiterează susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu pentru funcția de prim-ministru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare a hotărârii Curții Constituționale din 23 februarie 2021, prin care decretul președintelui Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în funcția de premier a fost declarat neconstituțional, Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” își reiterează susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu pentru postul de prim-ministru.

Mariana Durleșteanu este cunoscută drept un profesionist în domeniul financiar, un negociator și un diplomat cu experiență, care va reuși să identifice soluții pentru a scoate țara din criză și pentru a obține susținerea partenerilor externi ai Republicii Moldova.

În același timp, Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” condamnă intențiile declarate ale Maiei Sandu, de a încălca în continuare buchia și spiritul Constituției, precum și hotărârile Curții Constituționale, care sunt obligatorii, și de a băga țara într-o criză politică de durată cu consecințe extrem de grave, mai ales în contextul actual.

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” amintește că onorata Curte a reiterat în hotărârea sa din 23 februarie că șeful statului este obligat să desemneze candidatura pentru funcția de premier propusă de o majoritate parlamentară formalizată. Asta în condițiile în care, în favoarea Marianei Durleșteanu, au semnat 54 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

Amintim poziția oficială, exprimată în repetate rânduri de Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR”, în favoarea dizolvării actualului legislativ și a organizării alegerilor parlamentare anticipate, doar că acest lucru trebuie să se întâmple în condițiile unui guvern pe deplin funcțional, care să poată gestiona eficient treburile statului pe perioada campaniei electorale, după scrutinul parlamentar și până când va fi format un nou Cabinet de Miniștri.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.