Alte știri

Pentru prima dată, SUA depășesc cu câteva mii pragul de 100.000 de cazuri noi de coronavirus într-o zi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite au trecut, miercuri, pentru prima dată, de 102.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în decurs de 24 de ore, iar asta se întâmplă în timp ce întreaga națiune așteaptă cu sufletul la gură rezultatul alegerilor prezidențiale, care s-au desfășurat sub semnul pandemiei. 

Marți, alegătorii care nu votaseră deja prin corespondență au stat la cozi având măști și viziere, în timp ce membrii secțiilor de vot au de numărat mai multe voturi ca niciodată.

În ciuda pandemiei, exit-pollurile au arătat că alegătorii au fost mai preocupați de starea economiei decât de sănătatea publică, scrie The Washington PostEste un sentiment prevalent în special în rândul alegătorilor lui Donald Trump.

Miercuri seara, în Statele Unite fuseseră înregistrate peste 104.000 de cazuri nou confirmate de coronavirus, conform datelor The Washington Post. Reuters notează, la rândul său, că bilanțul datelor pe care le are indică peste 102.000 îmbolnăviri.

Au crescut și internările, dar și decesele – peste 1.200.

Cel puțin 17 state, în general din Midwest, au raportat bilanțuri-record de bolnavi COVID. Rata de pozitivare a testelor în South Dakota a depășit 50 la sută.

Unele spitale au început să-și reprogrameze internările și să amâne operațiile pacienților care au alte boli, în încercarea de a elibera mai multe paturi pentru bolnavii COVID. Spitalele se confruntă, de asemenea, cu o criză de personal medical, în special asistente.

Reuters menționează că Statele Unite au depășit pentru prima oară pragul de 100.000 de îmbolnăviri pe zi (100.233) la 30 octombrie, când au devenit țara cu cel mai mare număr de cazuri raportat într-o zi. Acum, acest record negativ este din nou doborât.

loading...

Comments are closed.