Percheziții la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți

Ofițerii CNA desfășoară mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției.

Potrivit faptelor investigate, în perioada anului 2023, directorul interimar al instituției medicale ar fi majorat nejustificat unele cheltuieli astfel încât din diferența obținută ar fi fost confecționate mai multe articole de mobilier pe care le-ar fi instalat la domiciliul acestuia.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în dimineața zilei de 30.04.2024, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, la domiciliul unuia dintre suspecți au fost depistate mai multe articole din mobilier confecționate de aceiași companie care ar fi produs și instalat mobilierul în sediul Spitalului de Psihiatrie Bălți. Prin aceste fapte, a fost delapidat bugetul instituției cu circa 100 de mii de lei.

Toate persoanele vizate urmează a fi cercetate în stare de libertate, urmând a fi audiate pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Total
0
Shares
Total
0
Share