Percheziții la Glorinal. Directorul general și alte șapte persoane, reținute azi dimineață

Cel puțin opt persoane cu funcții de răspundere din Compania de construcții Glorinal, printre care și directorul general, Vasile Chirică, au fost reținute luni dimineață și escortate la Direcția Generală Urmărire Penală (DGUP) pentru audieri. În scurt timp la DGUP a descins și un grup de ofițeri ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului de Interne, dar a fost surprins și un grup de medici echipați în costume anti-Covid, scrie Anticoruptie.md

În același timp, ofițerii de la DGUP au descins cu percheziții la birourile Companiei Glorinal. Ulterior, Chirică a fost văzut în timp ce urca într-o mașină, fiind însoțit de doi polițiști, și a plecat.

Contactat de reporterii portalului Anticoruptie.md, unul dintre avocații companiei, care a solicitat anonimatul, a declarat că nu cunoaște despre rețineri, dar nici nu-l poate contacta pe Chirică la telefon. Apărătorul a precizat că a discutat cu acesta la ora 7.50 și că nu știa că urmează a fi reținut. „Mi-a spus doar că are două întâlniri, dintre care una cu un fost angajat de-al său”, a precizat apărătorul.

Avocatul a mai comunicat că Vasile Chirică este cercetat într-un dosar penal pentru escrocherie și nu cunoaște de ce este reținut acum. „Este vorba despre un atac raider, pus la cale de apropiați ai lui Plahotniuc, ajutați de angajați ai Procuraturii și Poliției. Săptămâna trecută Chirică a vorbit cu jurnaliștii și urma să facă dezvăluiri publice. Nu exclud că a fost interceptat și acum este împiedicat să o facă”, a spus avocatul.

Anticoruptie.md amintește că la începutul anului curent mai multe persoane care au investit în apartamentele pe care urmau să le primească de la Compania de construcții Glorinal au protestat la Procuratura Generală. Oamenii care au depus sesizări și pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md susțin că ar fi fost înșelați de reprezentanții companiei de construcții, care i-a lăsat și fără bani, și fără locuințe, iar oamenii legii ar fi prea indulgenți cu cei care i-au înșelat.

Aceștia au declarat că au plătit pentru viitoarele locuințe sume cuprinse între 40 și 50 de mii de euro, iar în registrele contabile au fost indicate sume de doar două mii de euro. În același timp, apartamentele pe care le-au achitat integral au fost lăsate gaj la băncile comerciale pentru credite.

Oamenii au mai spus că așteaptă locuințele de șapte ani și că, în această perioadă, s-au adresat organelor de drept, însă fără succes. Investitorii s-au arătat nemulțumiți și de faptul că, cei care i-ar fi înșelat se află în libertate.

Foto: Vadim Ungureanu
Total
0
Shares
 
Total
0
Share