Social

Pericol! De ce nu e bine să mănânci harbuz cu pâine

Pinterest LinkedIn Tumblr

Harbuzul / pepenele vrede este un aliment pe care muți îl consumă vara. Este delicios, hrănitor și te răcorește. În plus, nu conține multe calorii, ceea ce este foarte bine. Nu ai de ce să îți faci griji în privința siluetei. Însă, dacă este consumat cu pâine, poate avea și efecte neplăcute asupra organsmului. Iată de ce nu e bine să mănânci pepene cu pâine.

Mulți oameni preferă să conume harbuzul cu pâine. Și, în general, pâinea este nelipsită de la orice masă. Însă sunt unele alimente pe care ar fi bine să nu le mâncăm cu pâine. Însă combinația aceasta nu este una tocmai indicată. Specialiștii susțin că pepenele nu se combină cu niciun alt produs alimentar. Și asta deoarece fermentează. Este un aliment acid care fermentează în stomac. Astfel este încetinită digestia altor produse alimentare.

Deci, este mult mai bine ca pepenele să se consume simplu, fără pâine sau fără să fie combinat cu alte produse. În schimb, este bine să se mănânce și semințele. Asta deoarece conțin, pe lângă aminoacizi esenșiali, și multe vitamine din grupul B. În lipsa acestora, nutrienții ce se află în alimente nu s-ar putea transforma în energie.

Așadar, harbuzul este un aliment ce aduce numeroase beneifici sănătății. Dar trebuie consumat cu grijă. Mai exact, nu trebuie consumat în combinație cu pâinea, de exemplu.

loading...

Comments are closed.