Alte știri

Pericol major! O stradă riscă să se prăbușească din cauza minei din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din cauza apelor subterane care erodează pilonii de protecţie, porţiuni importante ale sectorului Rîşcani din capitală, în special strada Florilor, strada Studenţilor şi o porţiune din strada Calea Orheiului riscă să se prăbuşească.

În prezent, mina este deconectată de la energia electrică din cauza datoriilor către furnizor, iar în consecinţă, apa acumulată nu poate fi pompată. Consiliul municipal a alocat recent 700 de mii de lei pentru ca mina să-şi reia activitatea.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În condiţiile în care apa nu este pompată, este imposibilă extragerea calcarului. Mai mult, mina prezintă pericol pentru siguranţa locuitorilor capitalei.

Locuitorii sectorului Rîşcani din capitală sunt îngrijoraţi de această situaţie.

Potrivit directorului întreprinderii, Sergiu Lungu singura soluţie fezabilă pentru evacuarea continuă a apei este implicarea întreprinderii „Apă Canal”. Negocierile în acest sens sunt deja în desfăşurare.

Recent, Consiliul municipal Chişinău a alocat de urgenţă 700 de mii de lei pentru ca întreprinderea „Mina Chişinău” să-şi reia activitatea. Directorul minei susţine că această sumă va fi suficientă pentru achitarea energiei electrică şi menţinerea procesului de evacuare doar până la sfârşitul acestui an.

sursa: www.trm.md

loading...

Comments are closed.