Social

Permise de conducere falsificate, depistate la frontieră. Unul dintre posesori a declarat că l-a primit cadou

Pinterest LinkedIn Tumblr

În punctele de trecere a frontierei Cahul și Sculeni, polițiștii de frontieră au depistat și ridicat două permise de conducere, cu semne vădite de falsificare. În primul caz, persoana s-a justificat prin faptul că a fost rugată să transmită actul falsificat, iar în celălalt caz cetățeanul a declarat că l-a primit în dar de la un cunoscut.

În seara zilei de ieri, 3 februarie, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a apropiat, pe sensul de ieșire din țară, autocarul de pe ruta „Chișinău – Londra”. La volanul autocarului a fost legitimat un moldovean, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră  au supus unui control mai amănunțit mijlocul de transport și pasagerii. În procesul de efectuare a controlului, șoferul fiind întrebat dacă deține și alte acte, acesta a comunicat că ar avea un plic, însă nu cunoaște conținutul acestuia. La examinarea plicului a fost depistat un permis de conducere românesc, care ar fi eliberat pe numele unui cetățean moldovean. În timpul verificării suplimentare cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au observat mai multe elemente distinctorii care nu corespund unui act autentic. La audieri, șoferul a comunicat că plicul i-ar fi fost înmânat de către persoană  în Chișinău, pentru a-l transmite alteia când va ajunge la destinație. Despre faptul că ar fi un document în plic și că acesta  ar fi fals nu cunoștea, el având rolul de „curier”.

La fel, în seara zilei de ieri, 3 februarie, în punctul de trecere a frontierei Sculeni a fost identificat un locuitor al orașului Soroca, în vârstă de 34 de ani, care deținea permis de conducere falsificat. Acesta se deplasa în România în calitate de pasager al unei mașini de ocazie. În timpul discuțiilor cu polițistul de frontieră bărbatul a manifestat un comportament agitat, iar în consecință s-a dispus efectuarea unui control suplimentar. În rezultatul acestuia, asupra soroceanului a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat pe numele său, cu însemnele autorităților din Kîrgîzstan. Ca urmare a cercetărilor preliminare, s-a stabilit că actul nu corespunde unui document veridic, fapt pentru care s-a întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii. Audiat, bărbatul a declarat că acest permis de conducere l-a primit în dar de la un prieten kîrgîz, iar despre faptul că este falsificat – nu cunoștea.

Ambele acte falsificate urmează să fie supuse expertizei tehnico-juridice. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

loading...

Comments are closed.