Alte știri

Persoanele care vor depăși termenul de ședere în spațiul Schengen nu vor mai fi penalizate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Europeană recomandă statelor UE să nu penalizeze persoanele care au depăşit termenul de şedere legală în Spaţiul Schengen.

Astfel, Comisia Europeană recomandă statelor membre ale UE să acorde acestor cetăţeni vize naţionale de lungă durată sau permise de şedere temporare. Este vorba despre cazul cetăţenilor ţărilor care beneficiază de regim fără vize cu UE şi care au depăşit perioada de şedere legală în Spaţiul Schengen (90 zile cumulate în decurs de 6 luni) din cauza restricţiilor impuse.

La fel, Comisia Europeană recomandă neaplicarea sancţiunilor şi altor penalităţi administrative pentru astfel de cazuri, precum şi neluarea în considerare a cazurilor respective la examinarea viitoarelor solicitări de vize.

Cetăţenii Republii Moldova, aflaţi în situaţia de depăşire a termenului de şedere legală în Spaţiul Schengen din cauza restricţiilor impuse în contextul virusului COVID-19, ar putea face referinţă la soluţiile respective în calitate de argument în timpul contactelor cu autorităţile migraţionale ale statului din Spaţiului Schengen în care se află.

Citește și: În România a avut loc un cutremur cu magnitudinea 3,2

loading...

Comments are closed.