Actualitate

Persoanele cu prima sau a doua doză de vaccin anti-COVID-19 scapă de autoizolarea de 14 zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele imunizate cu prima sau a doua doză de vaccin scapă de măsura privind autoizolarea de 14 zile și nu sunt obligate să prezinte un test negativ la COVID-19 la trecerea frontierei de stat, a precizat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, după emiterea hotărârii CNESP nr.54/2021 din 29 aprilie 2021.

Potrivit hotărârii citate, persoanele care deţin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, prezentat în una din limbile română, engleză, germană, italiană sau rusă, sunt exceptate de la măsura privind autoizolarea și de la prezentarea testului negativ la COVID-19.

Pe de altă parte, începând de astăzi se instituie obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul Republicii Moldova (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă.
Termenul de 72 de ore se va calcula din ora prelevării probelor/ efectuării testului indicată în actul confirmativ de efectuare al testului.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile, în locurile determinate. În cazul minorilor până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere este completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitorul.

Alte excepții de la măsura privind autoizolarea sunt publicitate aici.

loading...

Comments are closed.