Persoanele prinse băute la volan vor rămâne fără permis de conducere! Vor putea recupera permisul doar după susținerea repetată a examenelor

obtinerea permisului, permis de conducere, soferi in stare de ebrietate, eliberarea permiselor de conducere, permis de conducere, simplificarea procedurii de obtinere a permisului, scoli auto, coruptie scoala auto
 

Persoanele prinse băute la volan vor rămâne fără permise de conducere și le vor putea recupera doar după ce vor susține din nou examene. Noutățile proaste pentru iubitorii de a consuma alcool la volan, le aduce portalul de știri bizlaw.md.

Potrivit lor, legea privind siguranţa traficului rutier ar putea fi completată cu un articol nou ”Redobândirea dreptului/permisului de conducere”. Acesta prevede că anularea permisului de conducere se dispune de către autoritatea competentă în următoarele cazuri:

titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecatorească ramasă definitivă cu pedeapsă penală sau sancţiune contravenţională de privare de dreptul de a conduce vehiculelor pe un termen de 1 an şi mai mult;

-titularul permisului de conducere a fost declarat inapt, de către cadrele medicale abilitate să testeze psihofiziologic şi medical conducătorii de vehiculelor.
Permisul de conducere anulat poate fi redobândit, în condiţii generale, după decăderea temeiurilor de anulare a acestuia, la prezentarea unei dovezi în acest sens, susţinerea de către solicitant a examenului de calificare pentru obținerea permisului de conducere la autoritatea competentă, pe categorii şi subcategorii de vehicule solicitate, după frecventarea, în cazurile stabilite a unui curs de instruire antialcoolică şi antidrog.

Organele care asigură executarea pedepsei penale sau sancţiunii contravenţionale de privare de dreptul de a conduce vehicule, remit neîntârziat autorității competente permisele de conducere ridicate pentru anularea acestora.

Totodată, Legea va mai prevedea că lucrătorii medicali din orice instituţie medico-sanitară, indiferent de forma de organizare juridică, atunci când constată că o persoană din evidenţa sa care deţine permis de conducere, prezintă conform normelor stabilite de Guvern afecţiuni medicale incompatibile cu calitatea de conducător de vehicul, sunt obligate să informeze unitatea poliţiei rutiere în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea în vederea ridicării acestui permis în modul stabilit și remiterii autorității competente pentru anularea acestuia.

Total
0
Shares
Total
0
Share