Personalități din cultură, educație și sport s-au alăturat campaniei inițiate de Ministerul Educației „Fii RESPONSABIL! Clasa ta e ACASĂ”

Mai multe personalități din cultură, educație și sport s-au alăturat campaniei inițiate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării „Fii RESPONSABIL! Clasa ta e ACASĂ”, relatează Telegraph.md

„…pentru că îi iubesc pe ai mei și țin la sănătatea lor și vreau ca totul să se termine cu bine. Azi răbdăm, mâine ne îmbrățișăm. Chiar și așa avem de unde alege. Eu aleg să citesc o carte, să privesc un film bun. Viața merge înainte! Noi facem TEATRU pe internet! Voi faceți LECȚII pe internet!” i-a îndemnat pe copiii, elevi și studenți directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadîrcă.

Poetul, scriitorul, dramaturgul și folcloristul, Iulian Filip a încurajat elevii să stea acasă, dar să nu stea, ci să citească cărți, să deseneze, să cânte etc. „Să fim responsabili, acesta este un examen puțin mai dificil decât examenul de Bacalaureat.”, a afirmat Iulian Filip.

 „Copii, regretăm că trăiți povara acestor timpuri pline de restricții și emoții. Trebuie să stați în case, să renunțați la plimbări, la distracțiile cu prietenii, iar orele să le realizați la distanță transformându-vă casa în clasă… Rămâneți creativi și instigați profesorii la discuții și căutări. Acum voi ne faceți să vă semănăm. Suntem puși pe căutarea modalităților de comunicare a timpurilor voastre. Vrem să fim mai buni pentru voi…”, a subliniat Daniela Vacarciuc, directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău.

Tatiana Turchină, șeful Departamentului Formare Continuă a Universității de Stat din Moldova, a încurajat cadrele didactice „Știu cât de important este pentru dumneavoastră să atingeți standardele profesionale, dar în condițiile actuale vă îndemn să eliberați perfecționismul. Încercați să fiți mult mai flexibili față de dumneavoastră și așteptările pe care le aveți. Reevaluați obiectivele și standardele față de elevii dumneavoastră.”

Campaniei s-au mai alăturat: editorul coordonator la Compania Teleradio-Moldova, Otilia Lozovanu-Culea, învățătoarea Liceului Teoretic „Ion Luca Caragiale” din or. Orhei, Doina Glica, învățătoarea Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău, Natalia Dediu,  Dr. în psihologie, lector universitar la Universitatea Stat din Tiraspol, Ecaterina Moga, prorectorul Universității Tehnice din Moldova Dinu Țurcanu, învățătoarea, Liceului „Da Vinci”, Natalia Bernaz, psihologul-psihoterapeut al IP Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, Diana Ștefăneț și  campioana europeană la lupte Anastasia Nichita.

Materialele video pot fi vizualizate, accesând pagina de facebook a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Citește și: Se extinde perioada de depunere a dosarelor privind acordarea notei „10” din oficiu, la proba de limba străină din cadrul examenului de Bacalaureat

Total
0
Shares
 
Total
0
Share