Social

Personalul medical domiciliat în regiunea transnistreană, dar angajat în instituțiile medicale din dreapta Nistrului, va fi cazat în localitățile unde activează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Personalul medical domiciliat în regiunea transnistreană, dar angajat în instituțiile medicale din dreapta Nistrului, va fi cazat în localitățile în care activează, transmite Telegraph.md

Această soluție a fost identificată urmare a restricționării liberii circulații impuse de partea transnistreană de a se autoizola timp de 14 zile pentru persoanele acceptate ce intră în regiune.

Biroul Politici de Reintegrare a primit 95 de sesizări din partea autorităților publice locale din Zona de Securitate și ministerul de profil despre impedimentele impuse de partea transnistreană personalului medical.

Provocările intense și specifice, cauzate de pandemia Covid-19  au condiționat identificarea unor soluții imediate de către Biroul Politici de Reintegrare.

Locuințele sunt identificate de către autoritățile publice locale, iar costurile de cazare și alte aranjamente administrative ale medicilor/personalului medical sunt acoperite cu sprijinul Uniunii Europene, oferit prin Programul Măsuri de Consolidare a Încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, implementat de PNUD Moldova.

Cazarea medicilor în localitățile în care aceștia activează se face pe principii voluntare, până acum 14 medici din 7 raioane fiind printre beneficiari.

„Aceasta este o soluție provizorie, pentru a asigura accesul cetățenilor la servicii medicale. Nu am renunțat la eforturile de a asigura libera circulație a populației și în primul rând a personalului medical pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, a declarat viceprim-ministrul Cristina Lesnic.

Anterior, viceprim-ministrul pentru Reintegrare a solicitat părții transnistrene să permită circulația liberă a medicilor, iar după refuz a sesizat mediatorii în procesul de soluționare a conflictului transnistrean și structurile internaționale relevante.

Citește și: ULTIMA ORĂ! A fost aprobat graficul curselor avia pentru 20 aprilie – 3 mai. Lista orașelor

loading...

Comments are closed.