Externe

Pescarii și turiștii tot mai des găsesc pachete cu cocaină pe țărmul de est a Filipinelor! Ce spun autoritățile locale?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe țărmul de este a Filipinelor, în ultimele luni, valurile deseori aduc pachete cu cocaină, împachetate în celofană. „Cadourile” cu costul de milioane de dolari, sunt arse la cea mai apropiată uzină de prelucrare a gunoiului.

Duminică, o familie ce se odihnea pe o plajă din orașul Mauban, a observat 7 obiecte ce înotau aproape de țărm. Anterior, în luna mai, pescarii din localitățile apropiate, au găsit 39 de pachete, a căror cost este de 4 milioane de dolari.

Poliția consideră că drogurile urmau să ajungă în Australia, unde pe piața neagră cocaina este foarte populară. Dar nu se cunoaște de ce anume în această zonă mereu ajung aceste pachete.

La data de 4 iulie, în Filipine au fost arse aprozimativ 1.41 tone de droguri diferite, având costul total de 6.58 miliarde de peso, echivalentul a 118 milioane de dolari americani.

Lupta cu drogurile a fost anunțată de către excentricul președinte Rodrigo Duterte în anul 2016. Poliția a omorât din 2016 până în prezent aproximativ 5300 de traficanți de droguri și utilizatori. Luptătorii pentru drepturile omului spun că cifra este cu mult mai mare.

loading...

Comments are closed.