Alte știri

Pescuitul, interzis de la 1 aprilie, în lacurile din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 1 aprile-14 iunie, pescuitul va fi interzis pentru toate obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova, în scopul reproducerii, protecției, restabilirii și conservării resurselor biologice acvatice. În timpul prohibiției, se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma acestuia cu unelte de pescuit, potrivit unui ordin al Agenției de Mediu, transmite IPN.

Documentul stabilește perioadele şi zonele de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agrement pentru toate speciile de hidrobionţi în obiectivele acvatice piscicole natural. Astfel, timp de 75 de zile consecutive, de la 1 aprilie până la 14 iunie 2021 inclusiv, se interzice pescuitul în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) şi în braţul Turunciuc, în lacul Cahul.

De asemenea, se interzice pescuitul, în aceeași perioadă, în râul Prut de la intersecția lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani; în lacul de acumulare Costeşti-Stânca; în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiulești.

Prohibiția este stabilită și pentru râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bâc şi Botna, afluenți ai fluviului Nistru, pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nârnova, Lăpuşna, Sărata, Tigheci, afluenți ai râului Prut, cu excepţia obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, în bălţile lacului Manta,  pe râurile Cogâlnic, Cahul, Ialpug.

loading...

Comments are closed.