Peste 10 000 de copii din Chișinău vor merge în clasa I din toamnă: Sfaturi pentru o vacanță de vară eficientă și sigură

Odată cu înscrierile în clasa I, mamele viitorilor școlari trebuie să cunoască cum să le organizeze vacanța de vară copiilor săi, oferindu-le oportunități de a explora, învăța și a se distra într-un mediu diferit față de grădiniță.

Profesoara Stela Baltag susține că, chiar dacă este vacanță, este util ca părinții să păstreze o anumită rutină zilnică. Aceasta oferă copiilor un sentiment de securitate și structură, a precizat dascălul în cadrul emisiunii ”Bună dimineața”, de la postul public de televiziune, Moldova 1.

Stela Baltag susține că, pe parcursul verii, este important să fie pusă o bază de calcul, de a scrie literele de mână. Astfel, când vor ajunge în clasa I, elevilor le va fi mult mai ușor în procesul educațional.

Pe parcursul a trei luni de vară, copiii profită de cea mai mare vacanță. Iar de la 1 septembrie, doar în municipiul Chișinău, peste 10 mii de copii vor păși pentru prima dată pragul școlii, cu 300 mai mulți decât în anul trecut.

În perioada vacanței de vară, Poliția a atenționat părinții să nu-și lase copiii nesupravegheați, pentru siguranța celor mici. În cazuri de risc, aceștia sunt îndemnați să apeleze la serviciul unic de urgență 112.

Total
0
Shares
Total
0
Share