Externe

Peste 100 de persoane au fost ucise de fulgere în India odată cu începerea sezonului furtunilor musonice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin 104 persoane au fost ucise de fulgere în India, într-o perioadă în care furtunile musonice au afectat statele Bihar şi Uttar Pradesh, situate în nordul şi estul ţării, au anunţat joi autorităţile locale, citate de DPA.

Optzeci şi trei de oameni au fost ucişi în diverse districte din Bihar, a precizat Umesh Singh, un reprezentant al agenţiei de gestionare a dezastrelor naturale cu sediul în Patna, capitala acestui stat indian.

„Decesele au fost raportate imediat după ce musonul a ajuns în Bihar şi în regiunile învecinate. Victimele erau în majoritatea cazurilor fermieri sau persoane fără adăpost care se aflau în aer liber”, a precizat Umesh Singh.

Mai multe alte persoane au fost rănite după ce vânturile şi ploile puternice au distrus copaci, stâlpi electrici, case cu acoperişuri din paie şi diverse structuri temporare.

Douăzeci şi trei dintre cele 38 de districte din statul Bihar au confirmat producerea unor decese în urma acestor furtuni, cele mai multe dintre victime – în număr de 13 – fiind înregistrate în districtul Gopalgunj. Persoanele rănite primesc în prezent tratament medical în diverse spitale şi clinici, a adăugat acelaşi oficial indian.

Cifrele anunţate joi reprezintă cel mai grav bilanţ din ultimii ani ce vizează numărul deceselor provocate de fulgere într-o singură zi în statul indian Bihar, a precizat un oficial de rang înalt din Agenţia de gestionare a dezastrelor naturale, Avinash Kumar.

Zeci de oameni mor din cauza fulgerelor în această regiune în fiecare an în timpul furtunilor, un fenomen meteorologic obişnuit pe durata sezonului musonic, care se întinde între lunile iunie şi septembrie.

În trecutul apropiat, în 2015 şi în 2017, statul indian Bihar a raportat peste 50 de victime din cauza fulgerelor într-o singură zi, a reamintit Avinash Kumar.

Alte douăzeci şi unu de decese, care s-au produs în circumstanţe similare, au fost raportate în două districte din statul învecinat Uttar Pradesh, au anunţat oficialii indieni.

Este foarte probabil ca bilanţul deceselor cauzate de aceste furtuni puternice să crească, pe măsură ce oficialii indieni continuă să primească detalii despre pagubele materiale produse în mai multe districte din cele două state menţionate.

Biroul naţional de meteorologie prognozează mai multe furtuni în India pentru zilele următoare

Sursa: Agerpres.ro

Citește și: Peste 100 000 de persoane au fost evacuate în India din cauza ciclonului Nisarga

loading...

Comments are closed.