Peste 100 de persoane, rănite în urma unui accident produs la metroul din Beijing

Un accident produs la metroul din Beijing s-a soldat cu cel puţin 102 persoane rănite, care au suferit fracturi, după o coliziune între vagoane pe un tronson la suprafaţă, a informat vineri presa de stat chineză, relatează AFP.

Capitala Chinei, unde acest gen de incident este rar, a fost afectată în ultimele zile de ninsori abundente care au cauzat întreruperi ale circulaţiei mijloacelor de transport.

Incidentul de la metrou s-a produs joi seara, la ora 18:57 (10:57 GMT), o oră de vârf, când două trenuri s-au ciocnit, a transmis televiziunea publică CCTV.

“În total, 515 persoane au fost transportate la spital pentru examinare, iar 102 au prezentat fracturi. Niciun deces nu a fost înregistrat”, a anunţat canalul, precizând că “67 de persoane rămân spitalizate”.

Un bilanţ anterior publicat joi seara de autorităţile municipale anunţa peste 30 de răniţi.

Potrivit primelor informaţii, accidentul a fost cauzat de zăpada care a făcut ca şinele să devină alunecoase şi a dus la degradarea semnalului şi la activarea frânei de urgenţă, a precizat CCTV.

“Un tren aflat în spate, care se găsea pe o secţiune descendentă, a alunecat pe şine şi nu a putut să frâneze eficient, ceea ce a provocat o coliziune cu un tren aflat în faţă”, a mai spus canalul.

Accidentul nu s-a produs într-un tunel, ci pe o porţiune la suprafaţă, lângă staţia Xi’erqi. Trenul se îndrepta spre Changping, un district situat în nordul capitalei chineze.

Acest gen de incidente sunt relativ neobişnuite la metrourile din China, cele din oraşele mari fiind în marea lor majoritate relativ noi, moderne şi

Total
0
Shares
Total
0
Share