Peste 13 miliarde de lei transferați de CNAM pentru serviciile medicale și farmaceutice, în anul trecut

Peste 13 miliarde de lei au fost transferați de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) în anul 2023 pentru serviciile medicale și farmaceutice prestate populației. Suma este cu circa 1,8 miliarde mai mare faţă de anul precedent, transmite IPN, cu referire la datele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Per total, CNAM a acumulat, în anul 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de aproape 14,6 miliarde de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu 1,9 miliarde sau cu peste 15% în comparaţie cu cele înregistrate în 2022.

Principala sursă de venituri a fost reprezentată de contribuţiile procentuale din salariu şi din alte recompense, în volum de aproape 7,3 miliarde de lei, urmate de transferurile din bugetul de stat – 6,8 miliarde. Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depășit 200 de milioane de lei, în creștere cu aproape 70 de milioane de lei comparativ cu anul precedent.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au fost de peste 208 milioane de lei, cu aproape 14 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în anul precedent.

Total
0
Shares
Total
0
Share