Actualitate

Peste 15% din populația țării a fost imunizată complet împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

 În Republica Moldova au fost administrate 1 103 335 de doze de vaccin, ceea ce reprezintă o rată de imunizare completă de 15%, fără însă a contabiliza și persoanele imunizate în afara țării. Datele au fost prezentate astăzi de conducerea Ministerului Sănătății, care a precizat că țara noastră se află deja sub Cod portocaliu de COVID, transmite Moldpres

Președintele Comitetului național de experți în imunizare, Ninel Revenco, a menționat că cea mai mare rată de vaccinare este înregistrată în capitală, cu peste 20 la sută, iar cea mai mică – în UTA Gagauz-Yeri, cu circa 10 la sută din populație imunizată. Revenco a precizat că în ultima săptămână a crescut semnificat numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus și s-a majorat cu peste 140 de procente numărul deceselor provocate de acest virus.

Sursa citată a specificat că în Republica Moldova, precum şi în întreaga lume, a crescut numărul minorilor infectați cu COVID. Aceasta a îndemnat cadrele didactice să se imunizeze pentru a putea reveni din septembrie la ore cu prezență fizică.

Conducerea Ministerului Sănătăţii a anunțat că, în următoarea perioadă, va avea loc ședința Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică unde se va discuta situația, după ce în mai multe raioane din țară a fost anunțat Cod roșu de COVID. Specialiștii din sănătate susțin că unica cale de a diminua noul val de infectare este vaccinarea.

loading...

Comments are closed.