Peste 1500 de familii din Orhei au beneficiat de alocații pentru nou-născuți de 7 și 10 mii lei

partidul sor, Peste 1500 de familii din Orhei au beneficiat de alocații pentru nou-născuți de 7 și 10 mii lei, ilan shor

Ajutorul financiar este oferit, suplimentar, la ajutorul oferit de către stat. Alocarea suportului material pentru nou-născut se efectuează în cadrul unui program social special, lansat de primarul Ilan Șor și realizat împreună cu organizația obștească ”Pentru Orhei”.

Suma alocațiilor variază între 7 mii de lei pentru primul copil și 10 mii lei pentru următorii nou-născuți. Programul a fost lansat în 2015, odată cu victoria lui Ilan Șor în alegerile locale pentru funcția de edil al orașului Orhei. Această inițiativă a fost implementată pentru a stimula natalitatea în regiune.

Programul privind acordarea îndemnizațiilor la nașterea copiilor în Orhei, numită și „capital matern”, este o premieră pentru Republica Moldova, de rând cu alte proiecte, cum ar fi magazine și farmacii sociale. Potrivit autorităților locale din Orhei, în urma implementării acestui proiect, nivelul natalității s-a îmbunătățit considerabil. Capitalul matern a fost unul dintre proiectele promise de edil, atunci când a candidat la funcția de primar. În scurt timp, proiectul va fi extins și în localitatea Jora de Mijloc, unde recent în cadrul alegerilor locale anticipate a fost ales candidatul Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber.

Amintim că, alocația orașului Orhei pentru nou-născuți  se acordă familiilor  din Orhei, care întrunesc următoarele condiții: familiile/părinții care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în orașul Orhei, cu condiția că născutul a fost înregistrat la OSC, iar alocația a fost solicitată în termen de maxim 6 luni de la nașterea copilului.

orhei, 1500 de familii din Orhei au beneficiat de alocații pentru nou-născuți de 7 și 10 mii lei, ilan shor

Orhei, ilan shor, primar, reforme orhei

Total
0
Shares
Total
0
Share