Alte știri

Peste 17 mii de persoane au trecut frontiera R. Moldova săptămâna trecută

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 17 401 traversări, comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în ultima săptămână a lunii aprilie, este în creștere cu 18%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 9 876 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 47% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În perioada 27 aprilie – 3 mai 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 42 de evenimente, cu documentarea a 61 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

– 25 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– un cetățean străin a încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 15 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 19 consemne, dintre care un consemn pe Interpol și 18 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente cinci cetăţeni străini, dar și 18 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 43 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 46 700 și încasarea amenzilor de 21 600 lei.

loading...

Comments are closed.