Social

Peste 18 000 de chișinăuieni infectați cu COVID-19 în formă ușoară au fost monitorizați online, fiind tratați la domiciliu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 18 000 de chișinăuieni infectați cu COVID-19 în formă ușoară, aflați în tratament la domiciliu, în autoizolare sau carantină, au fost monitorizați online (de la distanță) de către medicii de familie, pe baza platformei CRM JIRA Software. 

Proiectul este implementat de APL Chișinău, începând din 29 aprilie 2020, în toate instituțiile din subordinea asociațiilor medicale teritoriale din capitală și are drept scop eficientizarea procesului de monitorizare de către medicii de familie a pacienților infectați cu coronavirus, cu forme ușoare a infecției.

JIRA Software este un produs conceput pentru gestionarea eficientă și simplificată a datelor printr-un sistem de acces rapid și urmărire în timp real a sarcinilor prin fluxuri personalizate utilizând telefoanele mobile de către pacienți. Aceasta permite centralizarea datelor pe fiecare sector, cu evidența listelor pacienților și actualizarea/totalizarea instantaneu a datelor.

Implementarea platformei JIRA este coordonată cu Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, accesul datelor se face prin intermediul serverelor iCloud din subordinea STISC, iar Agenția de Guvernare Electronică asigură interconecțiunea sistemelor prin M-Connect. Totodată, o echipă de specialiști IT asigură suportul tehnic și metodologic necesar pentru funcţionarea platformei.

Platforma JIRA va putea fi utilizată, la fel, pentru monitorizarea pacienților și cu alte patologii, aprofundând tehnologiile de telemedicină și digitalizarea sistemului medical.

Citește și: A fost lansată platforma bilingvă cu materialele didactice pentru învățarea limbii române și a limbii găgăuze pentru copii de 6-7 ani

loading...

Comments are closed.