Peste 18 mii de contracte de locațiune au fost înregistrate la Fisc în nouă luni ale anului curent

În nouă luni ale anului curent, la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) au fost înregistrate 18 348 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile sau cu 25% mai multe decât în perioada similară a anului 2022.

Astfel, încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 38,6% în 9 luni ale anului și constituie 40,6 milioane de lei (2,1 mln de euro).

Totodată, ca rezultat al acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada lunilor ianuarie – septembrie 2023 au fost identificate 1 829 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile.

De asemenea, au fost efectuate controale la 327 de persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază în sumă de 856 mii de lei, majorare de întârziere în sumă de 89,4 mii de lei și aplicată amendă în mărime de 30,1 mii de lei.

Potrivit legislației, cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune la SFS și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute.

Total
0
Shares
Total
0
Share