Alte știri

Peste 19.000 de angajaţi Amazon, infectaţi cu coronavirus. Compania lui Jeff Bezos a făcut publice datele de abia acum

Pinterest LinkedIn Tumblr

Amazon a făcut public numărul angajaților săi infectați cu coronavirus. Compania celui mai bogat om din lume, Jeff Bezos, are peste 1,37 de milioane de angajați, numai pe relațiile cu publicul.

Potrivit oficialilor Amazon, au fost înregistrate 19.816 cazuri de infectare cu COVID-19 la angajații companiei din SUA, ceea ce reprezintă un procent de 1,44% din angajații din afara birourilor.

Comunicarea companiei lui Bezos vine după ce autoritățile opinia publică dar și proprii angajați au insistat în dezvăluirea datelor despre personalul infectat, relatează CNBC.

Cele 19.816 cazuri presupuse sau confirmate de Covid-19 au fost înregistrate între 1 martie și 19 septembrie.

La începutul pandemiei, lucrătorii din depozite și-au exprimat îngrijorarea că Amazon nu face suficient pentru a-i proteja și au solicitat închiderea locațiilor cu cazuri confirmate. Amazon nu a oferit date despre îmbolnăvirile personalului său, așa că oamenii și-au făcut propria bază de date, din surse externe și presă.

Refuzul Amazon de comunicare al datelor despre infectarea angajaților a fost motivat pe faptul că datele deținute nu sunt concludente și sunt scoase din context. Joi, un oficial Amazon a declarat că demersul lor ar fi mult mai puternic dacă și alte companii ar publica numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul personalului.

„Disponibilitatea acestor date ne-ar permite să arătăm ce măsuri am luat și să facem schimb de experiență cu alte companii”, a spus reprezentantul companiei.

Au fost cel puțin opt decese confirmate din rândul personalului Amazon anul acesta, dar compania nu a dat o cifră actualizată în anunțul său de joi, arată sursa citată.

Amazon a declarat că rata infecției în rândul angajaților a fost cu 42% mai mică decât se aștepta, comparativ cu „rata generală a populației” din SUA. Dacă procentul ar fi fost la nivelul celui din SUA, numărul total de cazuri ar fi ajuns la 33.952, au mai spus oficialii companiei.

Rețeaua de magazine Walmart, considerat, cel mai mare angajator din SUA, a comunicat în aprilie că mai puțin de 1% din cei aproximativ 1,5 milioane de angajați americani s-au îmbolnăvit de coronavirus. Compania nu a prezentat până în prezent date actualizate.

Sursa: StirilePROTV

loading...

Comments are closed.