Peste 2 MILIARDE de lei. Atât a încasat Serviciul Vamal în luna noiembrie

Serviciul Vamal, incasari noiembrie vama, cati bani incaseaza vama, veniturile vamii, serviciul vamal Moldova, politia de frontiera

În luna noiembrie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 2 mlrd 046 mil. lei, cu peste 92 de mil. de lei mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În perioadă menționată au fost perfectate 50.969 de declarații vamale.

Încasările Serviciului Vamal în primele 11 luni ale acestui an se cifrează la circa 20,6 miliarde de lei, în creștere cu peste 1,2 miliarde de lei (cca. 6%) față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent.

Pe parcursul lunii noiembrie, au fost constatate 539 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 298 de procese-verbale cu p+rivire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 1.496.459 lei.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (+373 22 574 111), unde pot fi obținute informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1.153 solicitări de informații legate de vamă.

Total
0
Shares
Total
0
Share