Lifestyle

Peste 200 de sportivi din toată țara ți-au dat întâlnire duminică, la Orhei, unde au participat la Campionatul Moldovei la Orientare Sportivă, ediția anului 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 200 de sportivi din toată țara ți-au dat întâlnire duminică, la Orhei, unde au participat la Campionatul Moldovei la Orientare Sportivă, ediția anului 2022. Competiția s-a desfășurat pentru prima dată în Orhei și constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, în cel mai scurt timp. Potrivit organizatorilor, sportivii au posibilitatea să aleagă itinerariile, iar cu ajutorul hărților şi busolei trebuie să se orienteze corect, luând decizii rapide, pentru a nu fi întrecut de concurenți.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Competiția din acest an se desfășoară în două etape și include două probe: proba „Sprint la Eliminare” desfășurată în raza raionului Orhei și Proba „Sprint – Ștafeta Mixt”, desfășurată în raionul Criuleni, iar Orheiul este reprezentat la ambele probe de două echipe de sportivi.

Startul competiției a fost dat într-o atmosferă solemnă, în prezența sportivilor, antrenorilor, dar și a susținătorilor veniți din întreaga țară. Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional Orhei, în parteneriat cu Primăria orașului. La deschiderea competiției au participat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, precum și viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocari. Alături de conducerea raionului și municipiului, în susținerea tinerilor sportivi au fost consilierii raionali și municipali, Tatiana Gori și Avelin Tabarcea, împreună cu Șeful Serviciului de Tineret și Sport din cadrul Direcției Generale Educație, Cristian Botnarenco.

Oficialii au salutat participanții cu mesaje de bun venit la Orhei și urări de mult succes în competiția care are să identifice campionii Republicii Moldova la Orientare Sportivă ai anului 2022. Totodată, pentru buna organizare a evenimentului, dar și pentru eforturile depuse în educarea tinerilor generații pe parcursul activității profesionale, conducerea raionului și a municipiului a înmânat Diplome de Recunoștință semnate de Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu și Primarul Municipiului Orhei, Pavel Verejanu.

Printre cei care s-au învrednicit de Diplome și aprecierile Administrației Publice Locale de nivelul I și II sunt: Andrei Golovei – Președintele Asociației Obștești „Federația de Orientare Sportivă din Republica Moldova”, Serghei Zachernicinîi – Conducător de cerc „Turism Sportiv” Centrul de Creație a Copiilor Orhei și Veaceslav Sîrcovschi – Director al Centrului Raional de Creație a Copiilor din Orhei.

loading...

Comments are closed.