Externe

Peste 200 milioane de americani sărbătoresc astăzi Ziua Independenţei SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 214 milioane de cetăţeni americani celebrează, în familie sau în comunităţi, Ziua Independenţei Statelor Unite, cheltuind, în total, 6,8 miliarde de dolari pe alimente, arată cifre obţinute de revista Forbes.

Conform studiilor efectuate de Federaţia americană de Retail (NRF), 214 milioane de cetăţeni americani, din populaţia totală de 323,3 milioane, celebrează Ziua Independenţei. Cei mai mulţi – 65% – vor face grătar sau picnic cu rude sau prieteni, de 4 iulie.

Fiecare cetăţean american cheltuie, în medie, 71,34 de dolari pe mâncare şi băutură cu ocazia Zilei Independenţei. Suma totală cheltuită de 4 iulie la nivelul SUA este de 6,8 miliarde de dolari. Se estimează că 42,6% dintre americani vor celebra Ziua Naţională în comunităţi.

Artificiile sunt un spectacol frecvent de 4 iulie. Potrivit Asociaţiei Pirotehnice americane, sutele de tone de artificii folosite anul acesta vor costa 1,09 miliarde de dolari.

Ziua Independenţei, cunoscută şi ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declaraţiei de independenţă de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independenţa faţă de Regatul Marii Britanii.

4 iulie 1776, ziua independentei sua de marea britanie, occident

loading...

Comments are closed.