Social

Peste 2000 de locuri de muncă au fost expuse astăzi la Forumul profesiilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 60 de angajatori au oferit astăzi circa 2000 locuri de muncă vacante, în cadrul Târgului locurilor de muncă pentru tineret și Forumului profesiilor, desfășurate la Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, posturile vacante au vizat domenii precum: tehnologii informaţionale, contabilitate, medicină, inginerie, management, comerț, servicii pază și securitate, industrie ușoară.

În deschiderea evenimentului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a menționat că viitorul Republicii Moldova sunt tinerii, de aceea sporirea nivelului de ocupare formală în câmpul muncii a acestora este o prioritate.

Ocuparea unui loc de muncă depinde de profesionalismul persoanei şi nu în ultimul rând de alegerea corectă a profesiei. De aceea, acțiunile noastre se concentrează pe ghidarea corectă în carieră. Doar în anul 2017 au fost create în țară circa 60 mii locuri de muncă, iar de la începutul anului au fost angajate 5500 de persoane, dintre care 3027 în mediul rural”, a spus Cebotari.

În cadrul Târgului, tinerii au avut posibilitatea să se familiarizeze cu programele de instruire, ghidare în carieră, să negocieze cu angajatorii jobul potrivit, să beneficieze de consultaţii privind legislația muncii și relațiile de muncă, precum și să se informeze despre locurile de muncă vacante din mun. Chişinău.

Persoanele aflate în căutarea unui job pot consulta în perioada 23-31 şi Târgul on-line al locurilor de muncă, care întrunește 150 de angajatori cu 3700 locuri vacante.

Forumului profesiilor „O carieră de succes acasă” și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret este la a VIII- ediție și este organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

loading...

Comments are closed.