Peste 25 de km ai drumului național R16 Bălți-Fălești-Sculeni vor fi finalizați către sfârșitul lunii iulie 2021

În cadrul unei ședințe, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au discutat cu reprezentanții antreprenorului Impresa Pizzarotti & C S.p.A (Italia) pe marginea reabilitării drumului R16, ce traversează nordul Moldovei începând cu localitatea Sculeni spre Bălți. 

Lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi și înregistrează un progres de execuție de peste 98% pe primul lot și circa 82% pe al doilea lot.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de instalare a panourilor informative și a indicatoarelor rutiere, amenajare a intersecțiilor și acceselor la proprietăți, cât și montare a pavilioanelor pentru pasageri pe primul sector de drum cu o lungime de peste 25 de km, care urmează să fie finalizat integral către sfârșitul lunii iulie 2021.

Pe cel de-al doilea sector de drum, se efectuează lucrări de așternere a stratului de asfalt și stratului reciclat, construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, construcție a trotuarelor și reabilitare a podurilor și podețelor.

Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale până la sfârșitul anului 2021.

Lucrările de reabilitare a celor două loturi cu o lungime totală de circa 55 de km, au o valoare de peste 50 de milioane de euro, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Investiții.

Total
0
Shares
Total
0
Share