Actual

Peste 250 de salvatori și pompieri au fost ridicați pe alertă în această noapte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 250 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost ridicați pe alertă în dimineața zilei de 28 octombrie.  

Salvatori și pompierii au fost dislocați pentru a forma o tabără de câmp în apropiere de localitatea Furceni, comuna Ivancea, raionul Orhei.

Potrivit Dispoziției conducerii IGSU, alertarea salvatorilor a fost efectuată în contextul verificării nivelului de pregătire pentru acțiuni în situații de urgență și excepționale, în special specifice sezonului rece al anului.

Pentru verificarea gradului de reacție și intervenție  au fost ridicate pe alarmă  subdiviziuni din raioanele Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Căușeni, Hâncești, Cimișlia, Cahul, UTA Găgăuzia, Direcțiile regionale căutare salvare nr. 1 și nr.2, dar și Centrul republican de instruire.

Semnalul de alarmă  a fost anunțat la ora 03:00, iar efectivul de trupă și comandă s-a prezentat în mod de urgență în subdiviziunile de serviciu, de unde au format coloane cu autospeciale de intervenție și au pornit spre locul desfășurării taberei de câmp.

Ajunși la fața locului angajații IGSU au desfășurat tehnica și au raportat despre starea de pregătire. Conducerea IGSU, reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu, a vizitat tabăra de câmp și a desfășurat o ședință de bilanț unde s-au discutat procesele de intervenție, modul de pregătire a efectivului, dar și capacitatea de dotare a salvatorilor și pompierilor.

Pe parcursul verificărilor a avut loc trecerea în revistă a efectivului, s-a atras atenția asupra capacităților de reacție și intervenție în conformitate cu planurile de aducere în stare de pregătire  pentru acțiuni  în situații de urgență.

Subdiviziunile IGSU intervin pe parcursul anului  în situații excepționale cu caracter natural, tehnogen, biologic,  și chimic. Acțiunile de verificare a nivelului de pregătire a subdiviziunilor în condiții de câmp se desfășoară sistematic, în mod special în perioada de trecere la sezonul de iarnă.

Potrivit IGSU pe parcursul anului 2020 angajații Inspectoratului au intervenit în 15388 situații de risc și au salvat 92 de persoane.

Citește și: FOTO // IGSU continuă măsurile de prevenire contra COVID -19

loading...

Comments are closed.