Peste 30 de persoane care călătoreau spre frontiera cu SUA au fost răpite în Mexic

În total, 31 de „străini” au fost răpiţi sâmbătă, în nordul Mexicului, când călătoreau cu autobuzul spre un oraş de la frontiera cu Statele Unite, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al serviciilor regionale de securitate, notează AFP, citată de Agerpres.

Şoferul a raportat că autobuzul „a fost blocat de cinci vehicule” şi că „31 dintre cei 36 de pasageri” au fost răpiţi, a declarat purtătorul de cuvânt al securităţii statului Tamaulipas, Jorge Cuellar, pentru televiziunea de ştiri Milenio.

Persoanele răpite „sunt străini”, iar ceilalţi cinci călători sunt mexicani, a adăugat el.

Autobuzul plecase din Monterrey, un oraş industrial din nord, şi avea ca destinaţie finală Matamoros, un oraş frontalier de unde migranţii încearcă să treacă în Brownsville, Texas.

Preşedintele mexican Andrés Manuel Lopez Obrador a făcut cunoscut în cursul conferinţei de presă zilnice că operaţiunile de căutare au început chiar de sâmbătă.

Între octombrie 2022 şi septembrie 2023, în Statele Unite au fost reţinuţi peste 2,4 milioane de migranţi pe uscat, un record, potrivit poliţiei americane de frontieră.

Frontiera dintre Statele Unite şi Mexic a devenit „cea mai periculoasă rută de migraţie terestră din lume”, cu 686 de morţi sau dispăruţi, potrivit unui raport din septembrie al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat la Ciudad de Mexico în săptămâna Crăciunului pentru o întâlnire cu preşedintele Lopez Obrador pe tema migraţiei dintre cele două ţări. Preşedintele mexican a anunţat după reuniune „acorduri importante”, fără alte detalii.

Total
0
Shares
Total
0
Share