Alte știri

Peste 300 de colaboratori din subordinea MAI activează în regim de alertă maximă, în contextul condițiilor meteo nefavorabile

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul condițiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă, dar și a prejudiciilor create în urma ploilor torențiale, Ministerul Afacerilor Interne informează că în aceste zile, peste 300 de angajați ai subdiviziunilor subordonate activează în regim sporit. Astfel, salvatorii de comun cu polițiștii și carabinierii sunt implicați la monitorizarea stării digurilor și barajelor de protecție, în vederea prevenirii unui eventual risc de inundații.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În acest sens, gestionarii de bazine acvatice sunt îndemnați să verifice atât starea digurilor, cât și a barajelor pentru neadmiterea situațiilor excepționale. Mai mult ca atât, aceștia sunt rugați să monitorizeze prognozele hidrometeorologice, în vederea luării deciziilor necesare pentru neadmiterea situațiilor neplăcute pentru cetățeni.

Totodată, angajații MAI sunt implicați în acțiuni de verificare și evaluare a riscurilor de blocări a tronsoanelor de drumuri publice, a locurilor de acumulare a apelor, dar și de inspectare a gospodăriilor aflate în zonele cu risc de inundații.

La moment, careva pericole de inundații nu au fost identificate, astfel temei de îngrijorare pentru oameni nu este.

Ministerul Afacerilor Interne îndeamnă oamenii să fie vigilenți, să informeze autoritățile despre eventualele situații de risc, iar în situații excepționale provocate de condițiile meteo nefavorabile, să apeleze la serviciul unic 112. Angajații MAI sunt gata să intervină în orice situație de criză pentru acordarea ajutorului necesar.

loading...

Comments are closed.