Peste 3000 de cărți pentru copii au fost donate în cadrul inițiativei ”Biblioteca de sub brad”, lansată de Guvern

Peste 3000 de volume de cărți pentru copii au fost donate în cadrul inițiativei „Biblioteca de sub brad”, lansată de Guvern al doilea an consecutiv.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, cărțile adunate vor ajunge pe rafturilor bibliotecilor din întreaga țară. „Totodată, fiindcă au fost adunate cărți peste așteptările noastre, suntem deschiși să completăm lista instituțiilor beneficiare. Solicitările pentru donația de cărți pot fi expediate la adresa presa@gov.md, iar colegii din cadrul Direcției Comunicare vor avea grijă să completeze rafturile instituțiilor care au nevoie de cărți pentru copii”, a afirmat Daniel Vodă.

În cadrul inițiativei au fost organizate o serie de evenimente, iar copii din mai multe licee din capitală au avut oportunitatea să discute detalii din culisele creațiilor literare ale scriitorilor Oleg Serebrian și Cristina Bujor.

„Mulțumim sutelor de cetățeni, dar și colegilor de la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile din subordine, Serviciul Vamal, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, BRD, Cancelaria de Stat, AGE, Ministerul Energiei, Ministerul Sănătății, CNAS, Ministerul Apărării, STISC, Poșta Moldovei, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Inspectoratul de Stat pentru Protecția Consumatorului, ANSA, Ministerul Finanțelor, Serviciul Fiscal de Stat, Ministerul Justiției, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Mediului, Asociația Titularilor de Drepturi de Autor, Agenția pentru Eficiență Energetică, elevii liceului „Aristotel”, Muzeul de Istorie din Chișinău, „Librarius”, și „Cartier””, a punctat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Biblioteca de sub brad” se încadrează în Campania Națională „Hai Acasă de Crăciun” în cadrul căreia sunt organizate o serie de evenimente pentru promovarea culturii naționale în toate regiunile țării: târguri locale, expoziții de artizanat tradițional, concerte cu artiști locali sau ateliere interactive pentru a promova tradițiile comunității.

Total
0
Shares
Total
0
Share