Social

Peste 450 de companii au anunțat că participă la campania „Fabricat în Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cea de-a 17-a ediţie a expoziţiei-târg „Fabricat în Moldova” se va desfăşura între 31 ianuarie şi 4 februarie la Moldexpo, cu genericul: „Fabricat în Moldova, fabricat pentru tine”. Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, a menţionat într-o conferinţă de presă că este un eveniment de totalizare a anului antreprenorial, anunță Adevărul.ro.

Spaţiul expoziţional va cuprinde peste 3100 m.p., în trei pavilioane. Deja 450 de companii din Moldova şi-au anunţat participarea, dar lista rămâne deschisă, transmite IPN.

La „Fabricat în Moldova” vor participa şi companii din Turcia, România, Ucraina, Belarus, Federaţia Rusă. Se negociază şi cu companii din Iran, Germania şi din alte ţări. Circa 50% din spaţiile expoziţionale au fost deja solicitate de companii participante.

Guvernul, care patronează această manifestare, va  antrena ministerele şi agenţiile sale, care vor veni cu diverse seminare şi conferinţe în cadrul programului de afaceri al expoziţiei-târg. Un element nou al ediţiei din anul 2018 al expoziţiei-târg este un forum investiţional care va avea loc în sudul ţării. „Vrem să promovăm prin intermediul acestui forum oportunităţile investiţionale din sudul republicii. Evenimentul va avea loc pe 2 februarie, având sprijinul partenerilor CCI şi al oamenilor de afaceri din judeţele Tulcea şi Galaţi (din România) şi Odesa (Ucraina)”, a specificat Sergiu Harea.

De asemenea, programul de afaceri va găzdui, pe bază de reciprocitate, un forum organizat de partenerii ucraineni. Pe parcursul zilelor de expoziţie  se preconizează preconizat un  amplu program cultural.

Preşedintele CCI a mai spus că, în afară de pregătirile pentru „Fabricat în Moldova” şi alte manifestări expoziţionale din ţară, CCI, între 30 noiembrie-2 decembrie, va participa cu stand colectiv la o expoziţie din Polonia, iar pentru anul viitor este preconizată participarea la expoziţii importante din Rusia, Ucraina şi Germania.

loading...

Comments are closed.