Social

Peste 450 de persoane au fost documentate pentru încălcări la trecerea frontierei pe parcursul săptămânii trecute

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 7 – 13 septembrie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 433 de evenimente cu documentarea a 453 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 74 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 13 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 335 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– 10 cazuri de trafic ilicit de bunuri;
– o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 109 consemne, dintre care două consemne pe Interpol și 107 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 47 de cetăţeni străini, dar și 39 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 338 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 310 400 și încasarea amenzilor de 139 925 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 97 600 traversări, mai multe treceri fiind pe sensul de ieșire din țară – 50 897 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 29 314 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 54% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Citește și: Un moldovean de 22 de ani a încercat să treacă frontiera cu 140 de țigări electronice și 11 cutii cu vodkă

loading...

Comments are closed.